Shopify Hardware, offline betalen met Shopify Payments

Lees je in mijn artikelen over dingen waarover je een persoonlijk advies zou willen m.b.t. jouw webshop of plannen daartoe? Zijn er onderdelen die voor jou specifiek gemaakt zouden moeten worden? Heb je het idee dat mijn input jouw webshop kan helpen? Neem dan gerust contact op met mij, dan bekijken we samen wat Studio Wassink zou kunnen doen om je te helpen.

0630155506
stefan@studiowassink.nl

Door: Stefan Wassink @StudioWassink || Publicatie: oktober 21 || Onderwerp: Shopify Hardware

We zagen eerder al dat vanwege Shopify’s toenemende populariteit in Nederland zij de nederlandse taal heeft toegevoegd in het systeem aan de merchant kant (het admin gedeelte voor de eigenaar) en dat ook de Shopify Payments hier beschikbaar werden gesteld. Nu is er een hele belangrijke optie bijgekomen voor merchants die ook een stenen winkel hebben, want de betaal hardware en software zijn hier nu direct te bestellen en in te zetten.

De hardware

Niet slecht voor een apparaatje van 65 euro

Deze komt in de vorm van de WisePad-3 kaartlezer. We zagen dit soort apparatuur al bij ondernemers die veelal met één of twee kassa's werken of veel onderweg zijn en direct laten afrekenen, zoals een kapper of boodschappen bezorgd aan huis. Ter grote van een forse telefoon kan het apparaatje makkelijk worden meegenomen en binnen je onderneming ben je vrij in de plaatsing ervan. Je koppelt het draadloos, met een bluetooth connectie, aan je POS systeem.

Daarnaast ondersteunt het zowel het invoeren van een pas als het contactloos betalen. Via de bank of mobiel kan worden betaald met Apple Pay en Google Pay. Niet slecht voor een apparaatje van 65 euro.

WidePad 3

De WisePad 3 met NFC functie - Afbeelding eigendom van Shopify

Geïntegreerd met Shopify Payments

Geen extra werk met het handmatig bijhouden van de administratie

Dat de WisePad dit kan is niet speciaal meer, het doet niks meer of minder dan de opties die concurrenten je bieden. Maar net als met de Shopify Inbox app, wint deze oplossing het omdat het meteen samenwerkt met je huidige flow binnen Shopify. De betaling verloopt net als een online betaling en niet door via een app een bedrag aan te moeten geven en dat daarna in het systeem weer te koppelen aan een order. Je maakt in de POS app de order aan door de verkochte producten te scannen of aan te tikken binnen een order en geeft daarna aan dat het afrekenen via de kaartlezer zal gebeuren.

Geen fouten in bedragen door een 0 te weinig in te toetsen en geen vergeten producten die van de voorraad gehaald hadden moeten worden. Geen extra werk met het handmatig bijhouden van de administratie en bij een retour geen omslachtig bijwerken van de boeken.

Shopify POS App

De Shopify POS App voor fysieke locaties - Afbeelding eigendom van Shopify

Afhankelijk van iOS

Als je een mooie Samsung tablet gebruikt, kun je deze dus niet koppelen

Het zwakke punt van de WisePad is, dat die alleen samenwerkt met het POS systeem op een iOS (Apple apparatuur) systeem. Als je een mooie Samsung tablet gebruikt, kun je deze dus niet koppelen. Ik verwacht dat dit in de toekomst wel aangepast gaat worden, maar ik vind zelf dat je beide platformen waar de POS app op draait moet ondersteunen en dat dit zeker genoemd moet worden als een zwak punt van deze overigens top-oplossing.

Shopify Inbox App

Je zult een iPhone of iPad moeten hebben of aanschaffen

In de praktijk

Houdt dus mijn website in de gaten als je graag mijn conclusie wil weten

Ik heb een klant die deze optie gaat inzetten en de levering een dezer dagen verwacht. Ik ga hem helpen met de installatie en kan dan ervaren hoe het werken ermee is in de praktijk. Die ervaring ga ik later toevoegen aan dit blog. Houdt dus mijn website in de gaten als je graag mijn conclusie wil weten.

Update 02-11-21:
De Wisepad 3 in gebruik

Hij weegt net wat meer dan een groter model smartphone en maakt een stevige indruk

Ik heb inmiddels ook de apparatuur kunnen testen in een live shop. Via het Shopify POS systeem op een iPad Air om ter plekke orders aan te maken, zoals ook in een winkel gebeurt, heb ik samen met mijn klant Timalux een aantal test orders aangemaakt en ook betaald.

Om een connectie op te zetten met de WisePad moesten we via de POS app naar het menu en daar kiezen voor het zoeken naar nieuwe hardware. Die optie vond binnen enkele seconden de kaartlezer en liet weten eerst een update te willen installeren. Dit duurde ~15 minuten met duidelijk de voortgang in beeld gebracht en toen was alles klaar voor actie. Het klaarzetten van een betaling ging vliegensvlug. Wanneer je drukt op betalen in de app duurt het krap een seconde voor de WisePad klaar is om de betaling te verwerken. We hebben getest met de NFC pinpas door de pinpas in het kastje te doen en met een telefoon via NFC.

De WisePad start snel op en je kunt hem ook makkelijk uitzetten als je klaar bent. Opladen kan met een USB-C kabel en de afwerking voelt solide aan. Hij weegt net wat meer dan een groter model smartphone en maakt een stevige indruk, zonder vervelend zwaar te zijn. Omdat hij nu in een werksituatie gebruikt wordt en niet als test hebben we geen val-test gedaan, al heb ik wel het idee dat hij een aantal keer stuiteren kan overleven.