Product
Shopify Webshop

Klant
Horse Riders Classics

Werkzaamheden
Gehele opzet shop

Case Study

DETAILS HRC

Hoger segment Paardensport

SOFTWARE

Shopify
Adobe XD
Sublime
Adobe Photoshop

LANCERING

December 2022

Shopify Webshop/ Online Store 2.0

Horse Riders Classics

www.horseridersclassics.nl

De Prestashop van die toen er contact werd opgenomen met mij nog in gebruik was, kon niet meer voldoende worden ge-update en na onderzoek kwam men uit op een overstap naar Shopify. Ze kozen ervoor om mij een theme te laten ontwikkelen als een 2.0 opzet met maatwerk. Deze webshop maakt gebruik van Metafields, a la Carte sections en maatwerk om extra functionaliteiten te ondersteunen.

De wensen

Het doel was om een overzichtelijke webshop te maken waar men weer jaren op door kon (laten) ontwikkelen. Een sterke fundering dus zonder nog alle toeters en bellen, deze kunnen altijd nog aan de hand van feedback en metingen bepaald en ontwikkeld worden. Omdat Shopify al jaren enkel groeit en nog geen tekenen toont dat dit rustiger aan gaat in de toekomst, was dit platform een prettig vooruitzicht voor de lange termijn.

Ik heb, nadat ik al ervaring opgedaan heb hiermee met Timalux, Your Decoration, Sections a la Carte & Happy tails, hen het Dawn Theme van Shopify zelf aangeraden. Een theme dat out-of-the-box zeker niet voldoet, maar omdat besproken was dat er tijd en budget was voor aanpassingen een prima keuze.

De uitvoering

De uitvoering verliep zonder noemenswaardig oponthoud of incidenten. De ontwikkeling verliep soepel en ik merkte dat er veel vertrouwen was in de aangeboden diensten, want ik kon vrijuit mijn gang gaan en liet regelmatig van mij horen als ik kon melden dat er weer een aantal onderdelen gemaakt waren. Tijdens de fase dat ik veel aan het werk was met steeds nieuwe onderdelen hield ik me vast aan het wekelijks een update sturen.

Sections a la Carte

Na het benoemen van deze opties tijdens onze gesprekken heb ik in de offerte direct een 4-tal sections van mijn a la Carte concept meegenomen in de opsomming. Dit scheelde tijd met het ontwikkelen en direct een leuk deel op de prijs van de webshop. Deze zijn allemaal geaccepteerd voor de opdracht en draaien inmiddels mee alsof ze op maat zijn gemaakt voor deze opdracht.

Meer afbeeldingen en info? Scroll naar beneden...

www.horseridersclassics.nl
Horse Riders Classics Shopify Webhop top image

Technieken

e-commerce

Online verkoop van goederen in een webshop

shopify

Webshop ontwikkeld met het SaaS pakket van Shopify

design

Het design van de shop en de responsive acties

front-end dev

Het opzetten van de HTML, CSS, LIQUID en Javascript code

maatwerk

Onderdelen naar wens opgezet m.b.v. metafields en custom code

conversies

De opzet is zodanig gemaakt dat de kans op een conversie wordt vergroot

HRC Shopify Webhop banner