Product
iOS & Android App

Klant
Eigen product

Werkzaamheden
Gehele opzet platform

Case Study

DETAILS Run Trainer

Winnaar van Award
Gemiddelde gebruikerscore een 9/10
Bijna 1 miljoen downloads

SOFTWARE

Illustrator
Photoshop
Sublime
Swift

LANCERING

2011 in de App Store

Run Trainer

Run Trainer begon als een klein project dat in eigen beheer werd opgezet, om in de toekomst zelf te kunnen beslissen over aanpassingen en toevoegingen en over eventuele samenwerkingen met derden. Wat begon als iOS-app werd al snel uitgebreid met een Android-app, daarna volgde een webplatform, Could accounts voor iedere gebruiker en momenteel wordt er gewerkt aan een interne Run Trainer webwinkel.

Ondanks de overvolle loopsportmarkt heeft de app daarin een plek weten te bemachtigen, omdat hij zich door gebruiksvriendelijkheid en gebruikersondersteuning heeft bewezen als een goede hulp om te leren hardlopen, of, als ervaren renner, om meer uit je inspanningen te halen. Dit werd nog bevestigd toen de app deelnam aan een grootschalig evenement voor sport apps en 1e werd in de categorie “actieve sport app”.

Met intussen honderdduizenden downloads is er een goede basis om dit platform steeds groter te maken en daarvoor bestaan ook al vele plannen. Om zelf ook interactie te hebben met de gebruikers is er een directe verbinding tussen ontwikkelaars en gebruiker gelegd en die draagt positief bij aan een sterk product.

Run Trainer App banner

Technieken

iOS Native Swift

De app is voor iOS in de Swift taal opgezet om deze zo snel en efficient mogelijk te laten werken.

Android Java

De app voor de Google Play store is in Java opgezet voor de snelste werking.

uitgebreid ux design

omdat de app op een telefoon moet werken en de functionaliteiten zeer uitgebreid zijn is er veel aan de user experience gedaan.

UI design

Naast de UX kan het UI design ook een gebruiker begeleiden. Het moet dus niet alleen mooi zijn, maar vooral goed hanteerbaar.

web

Voor het online webgedeelte is een Wrodpress website ingezet.

Cloud diensten

Iedere gebruiker krijgt een gratis account in onze eigen cloud dienst om zo de gegevens op te kunnen slaan.

Gefocused

Een niche groep is voldoende!

Bij het opzetten van de app is er rekening gehouden met een simpel idee, 'Een app voor iedereen is een app voor niemand'. Het is vrijwel onmogelijk om een app te maken die iedereen die aan hardlopen doet te ontwikkelen die nog makkelijk te gebruiken en begrijpen is. Daarom hebben we bij Run Trainer een duidelijk keuze gemaakt en hebben we ons op de beginnende hardlopers gericht.

Er zijn wel opties voor de meer ervaren lopers, maar onze markt is vooral degene die nog hulp zoekt bij het opzetten van een verbeterde conditie. Omdat we dat duidelijk voor ogen hebben is iedere verbetering en uitbreiding met hen in gedachten opgezet en halen wij ongelooflijk hoge cijfers bij onze gebruikers.

App Run Trainer doelgroep
Run Trainer App Tracking GPS

Tracking and Guiding

Efficient en precies

In de jaren dat de app op de markt staat hebben we vele aanpassingen gedaan en niet alleen om nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen. Apple is zelf ook continue aan het werk om de programmeertaal voor Apps te verbeteren en daar moet je als app ontwikkelaar op inhaken. Deze code, die nu bekend staat als SWIFT, wordt met iedere generatie effectiever waardoor je steeds minder code nodig hebt om bepaalde functies aan te roepen. Minder code is snellere verwerking en dus blijven we altijd up-to-date door wanneer een nieuwe versie uit BETA komt deze ook in Run Trainer te verwerken.

Optimalisatie

Meten, aanpassen, meten, aanpassen

De app draait nu al bijna 8 jaar en continue hebben we een bestaandrecht in de App Store ook al zijn er concurrenten als Nike, Runkeeper, Strava en andere grote app namen die in hetzelfde vaarwater zitten. Wat we doen is continue meten wat er gaan is en we vragen de gebruikers zeer actief om feedback. Deze mails en berichten behandelen we persoonlijk en dit geeft ons een schat aan informatie.

Door de feedback die we mogen ontvangen serieus te behandelen krijg je steeds meer waardevolle informatie toegerijkt en alle updates die we uitbrengen zijn gebasseerd op de feedback. Een deel kunnen we halen uit de metingen in de tools van Apple en natuurlijk hebben we Google Analytics gekoppeld aan de app. Deze mix is zeer waardevol en het zorgt voor nog meer tevreden klanten...

Run Trainer App Optimalisatie