Product
Shopify Webshop

Klant
Timalux

Werkzaamheden
Gehele opzet shop

Case Study

DETAILS Timalux

Eigen opslag producten
Eigen foto studio

SOFTWARE

Shopify
Photoshop
Sublime
After Effects

LANCERING

SEPTEMBER 2015

Shopify Webshop/

Timalux

Timalux is een nog “jonge”, maar al goed draaiende webshop in de bedtextiel markt. Met een eigen magazijn en medewerkers die alles weten van het assortiment, heeft het bedrijf alles in huis om de shop te vullen met kwaliteitsproducten en de klanten goed te helpen. Ik heb de shop vanaf de start ontwikkeld, in Shopify, en na de oplevering heeft Timalux de relatie met mij voortgezet door een onderhoudsregeling af te sluiten. Daarmee wordt de shop wekelijks onderhouden en voorts werk ik één dag per maand op hun locatie, voor de integratie van modulen en het bespreken van toekomstplannen.

Mijn huidige werk voor hen bestaat vooral uit technisch onderhoud, het ontwikkelen van nieuwe onderdelen en het aanleveren van grafisch materiaal. Dat laatste houdt onder meer in het maken van banners en het perfectioneren van productfoto’s. Daarnaast ben ik hen van dienst als adviseur. Omdat ik in het verleden veel met webshops te maken heb gehad, weet ik wel het een en ander van manieren om de omzetcijfers te verhogen. Uiteraard heeft Timalux het laatste woord in alle zaken, maar mijn adviezen worden serieus genomen en meestal ook doorgevoerd. En deze manier van samenwerken leidde al tot mooie resultaten.

Meer afbeeldingen en info? Scroll naar beneden...

www.timalux.com
Timalux Shopify Webhop top image

Technieken

e-commerce

Online verkoop van goederen in een webshop

shopify

Webshop ontwikkeld met het SaaS pakket van Shopify

design

Het design van de shop en de responsive acties

front-end dev

Het opzetten van de HTML, CSS, LIQUID en Javascript code

branding

Ook de huisstijl en drukwerk, alles heb ik kunnen opzetten

online strategy

Ik denk ook mee aan de taktiek om meer mensen naar de shop te krijgen

Timalux Shopify Webhop banner
Timalux portfolio img1
Timalux portfolio img2
Timalux portfolio img3

Dynamische opbouw

Connected met alle belangrijke tools voor SEO

Timalux heeft een consistent 'grid-systeem' om met een aantal regels code de verdeling van de inhoud te kunnen programmeren voor de desktops/laptops, de tablets en de mobiele telefoons. Wanneer de shop ingeladen wordt zal deze uitlezen op wat voor soort scherm het zich toont en aan de hand van deze informatie zal de layout zich zo schalen dat het op ieder apparaat een overzichtelijke shop is.

LANDINGPAGES

Een effectieve manier om de shop te verbeteren

Voor zowel de SEO waarde als de begeleiding zijn er meerdere landingpages gemaakt voor Timalux. Deze heb ik eerst als een leidend framework in elkaar gezet om deze vervolgens snel per keer te kunnen maken.

Met een eigen menu, interne links naar blogs en productpagina's en productoverzichten helpen deze pagina's op alle belangrijke vlakken.

APPS

Bespaar veel tijd en ergenis met de juiste apps

Ik heb door de jaren heen met het werken aan deze shop een groot aantal aanpassingen zelf kunnen doorvoeren, maar de Shopify App Store heeft ook vele toevoegingen die je mogelijkheden snel kunnen uitbreiden, echter moeten deze zo goed als altijd nog wel goed geïntegreerd worden en ingesteld.

Timalux heeft er inmiddels heel wat draaien die de mogelijkheden uitbreiden en per stuk help ik met het instellen en onderhouden van deze apps. Wanneer er een app niet meer nodig is deinstalleer ik deze en controleer ik of er geen code achtergebleven is.

GOOGLE LOADED

Connected met alle belangrijke tools voor SEO

Deze shop heeft een enorm aantal links naar tools om de prestaties te meten en velen hiervan zijn gekoppeld aan de indrukwekkende Google Suite. Omdat ik weet waar de bestanden zich bevinden waar deze codes direct toegevoegd kunnen worden voor de beste prestaties levert dit een enorm toegevoegde waarde op met het oog op toekomstige ontwikkelingen.