Product
Custom webshop module

Platform
Shopify

Werkzaamheden
De navigatiemogelijkheden versimpelen voor de bezoekers

keuzewijzer module banner

Shopify Module

keuzewijzer voor je catalogus

Het is een must om een goede UX (User Experience)- flow te hebben als je webshop een uitgebreid aanbod heeft. De bezoeker moet ondanks dat grote aanbod zo snel mogelijk aankomen bij het product dat op dat moment gewenst wordt, want als de indruk ontstaat dat het niet aanwezig is of dat het vinden ervan een flink karwei gaat worden, ben je hem/haar al snel kwijt aan een concurrent.

Om te beginnen kun je natuurlijk een duidelijk filtersysteem instellen, want dat is intussen standaard als je een webshop start. Er zijn echter ook producten waarbij het filteren op een aantal standaardwaarden onvoldoende is, bijvoorbeeld als die waarden de bezoeker niet (allemaal) bekend zijn. Dat speelde bijvoorbeeld bij mijn klant Timalux, die veel soorten dekbedden aanbiedt en die aanvankelijk filterde met begrippen als NM waarde, MM waarde, Tijk en Nomite keurmerk. Die termen bleken veel bezoekers maar weinig te zeggen, zodat we in gezamenlijk overleg het zoeken flink hebben vereenvoudigd door een keuzemodule te maken die door iedereen kan worden begrepen.

Die module kwam tot stand door op basis van de gebleken klantervaringen de materie te koppelen aan een 3 vragen-proces. De eerste vraag betreft de persoonlijke beleving van de bezoeker (zoals of die het gauw warm of juist koud heeft), de tweede of bepaalde kenmerken van belang zijn (zoals anti-allergisch of 100% natuurlijke materialen) en de derde of er voorkeur is voor een bepaalde vulling (dons, wol, tencel, etc). Binnen die 3 vragen zijn in totaal ~20 keuzemogelijkheden opgenomen in 3 opties, zónder de verplichting om die ook allemaal in te vullen. Op basis van de zo verkregen input selecteert de module bijpassende producten en krijgt de bezoeker een kant-en-klare link naar dit overzicht. Niet moeilijk doen door het mailen van een overzicht, geen onnodige gegevens vragen en geen cookies die alles vastleggen. Gewoon een URL die de wensen respecteert en die binnen enkele milliseconden klaar staat voor de bezoeker.

Deze tool is gemaakt met Javascript i.c.m. HTML5 en wat styling met de SCSS om het in de stijl van de webshop te tonen.

Voor meer over mijn module diensten klik hier

Keuzewijzer webshop 1
Keuzewijzer webshop 2
Keuzewijzer webshop 3
Keuzewijzer webshop 4

Technieken

HTML5

Voor het weergeven van de feedback en feedfoward informatie

Javascript

Voor het intepreteren van de data en deze te vergelijken

Liquid Code

Om via het Shopify systeem de huidige data op te kunnen halen die de klant invult

SCSS

Voor de styling

CONCEPTING

Het omzetten van een idee in een werkende module