"Shopify pakt tot 2% van mijn webshop omzet via iDeal." Maak er direct 0% van!

Stukje geschiedenis

Vele jaren was het een drempel voor de keus voor Shopify, dat je een deel van je omzet moest afdragen als onderdeel van je betaling voor hun software. Dat voelde voor velen als een hand die na jouw inspanningen en geïnvesteerde euro’s nog even snel wat van je omzet weg graaide. Afhankelijk van de prijs van je maandabonnement was dit 2, 1 of een half procent van de bruto omzet.

Shopify probeerde het duurste webshop-pakket interessanter te maken door dat net wat meer opties te geven

Shopify probeerde het duurste webshop-pakket interessanter te maken door dat net wat meer opties te geven, maar die extra’s waren voor bijna niemand voldoende reden om meer te betalen. Je krijgt er vooral geavanceerde rapporten voor terug, maar vrijwel iedereen koppelt Google Analytics aan zijn/haar shop en is daarmee voldoende geïnformeerd. De echte reden voor toch een duurder abonnement stond helemaal onderaan de tabel van de vergelijking, want daar las je de genoemde percentages. De keus werd logisch, want: als je omzetstijging hoger is dan die van de vaste abonnementskosten, neem je het duurdere lidmaatschap.

Shopify omzet afstaan

Sta simpelweg 0% af, ook bij het goedkoopste abonnement...

Van origine is Shopify een Canadees bedrijf en daarom waren de voordeligste mogelijkheden in het begin vooral gericht op de Canadese en Amerikaanse markten. Er werden afspraken gemaakt met de bonzen bij de banken en dat resulteerde voor de shopify klanten die via deze kanalen in dollars rekenden, in lage tarieven. Nu er wereldwijd meer dan een miljoen klanten zijn, waarvan blijkbaar ook genoeg in Nederland, is ook iDeal in het portfolio van Shopify Payments opgenomen.

Hoe profiteer jij ook daarvan?

Het omzetten van de betalingen lukt mij normaal in ong. 15 minuten

Als je bij de betaalmogelijkheden in Shopify Payments Ideal activeert, is dat geen betaling meer die buiten de in Shopify ingebouwde methoden werkt en betaal je alleen de standaard 29 cent. Je zult mogelijk wat extra gegevens moeten insturen, zoals een ID om deze gateway te laten goedkeuren voor uitbetaling, maar dat is zo geregeld. Het omzetten van de betalingen lukt mij normaal in ong. 15 minuten. En, als je dat nog niet deed, kun je meteen ook de nieuwste mobiele gateways van Apple Pay en Google Pay open zetten, naast creditcard betalingen.

Shopify Payments activeren

TAGS

#Shopify #Shopify-development #E-Commerce

Interesse in mijn diensten?

Lees je in mijn artikelen over zaken waarover je een persoonlijk advies zou willen m.b.t. jouw webshop of plannen daartoe? Zijn er onderdelen die voor jou specifiek gemaakt zouden moeten worden? Heb je het idee dat mijn input jouw webshop kan helpen? Neem dan gerust contact op met mij, dan bekijken we samen wat Studio Wassink zou kunnen doen om je te helpen.

0630155506
stefan@studiowassink.nl

Lees ook:

Een nieuwe webshop starten deel 1

Een webshop
in 2020 serie

Shopify omzet

“Shopify pakt tot 2% van mijn omzet!" Maak er 0% van!

Shopify Thema's

Shopify Thema's
hoe kies je de juiste