Waarom ik Shopify als
webshop platform gekozen heb

Wanneer je mijn website al goed hebt bekeken of dit nog gaat doen, zie je vaak de naam Shopify voorbij komen als het over Webshops gaat. In dit stuk wil ik graag wat dieper ingaan op de reden daarvoor.

Door Stefan Wassink, Studio Wassink 2018

Wat is Shopify


Shopify is een SaaS dienst die het mogelijk maakt om een webshop te ontwikkelen. Ik merk dat veel mensen nog niet hebben gehoord van dit pakket, terwijl daarmee intussen toch al 500.000 webshops zijn ontwikkeld. Het pakket heeft als grootste voordeel dat het je veel werkzaamheden en randzaken uit handen neemt. Zo is het koppelen van betaalmogelijkheden snel gerealiseerd en is de hosting onderdeel van het abonnement dat je afsluit. Je betaalt een standaard tarief, daarmee is de kous af en is binnen korte tijd je webshop online.

Wat is Shopify
wat kost Shopify

Wat kost Shopify


Een abonnement kost 30, 70 of 280 euro, plus, afhankelijk van de abonnementsprijs, 2, 1, of 1/2 procent van je online omzet,. Dat klinkt misschien als veel, maar dat is dus inclusief een hoop randzaken waarvoor je elders dezelfde of zelfs hogere bedragen nog apart moet bij betalen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om extra diensten af te nemen in de vorm van apps, die in prijs variëren van gratis tot wat de maker ervoor vraagt.

Mijn ervaring is, dat het in het algemeen de vaste kosten tussen de 50 en 100 euro per maand bedragen, om alles draaiend te hebben. Voor de meesten is dat een slimme investering, want normaal ben je aan kosten voor uren en freelancers/personeel veel meer kwijt dan aan deze formule.

Er zijn er meer die dit bieden,
waarom Shopify?


Ik heb onderzoek gedaan naar de aanbieders in deze markt en wanneer het aankomt op de vrijheid om zelf aanpassingen te verrichten tegen een eerlijke prijs, scoort Shopify het beste. Ik kan het systeem voorzien van mooie aanpassingen voor zowel het uiterlijk en de functionaliteiten als voor de opbouw voor SEO om organisch goed te scoren in Google.

Waar je bij andere pakketten eigen hosting, API’s en andere zaken moet regelen, is in dit pakket het meeste al verwerkt. Het is niet zo dat het perfect is, maar dat is geen enkel pakket. Met Shopify kan in ieder geval snel een webshop online staan die alles doet wat je nodig hebt en er ook nog goed uitziet.

En dat zijn dus vooral mijn redenen om deze keuze te maken. Ik kan ook designs en diensten als de HTML/CSS leveren voor andere webshop-systemen, maar voor een snelle oplevering die meteen kant en klaar is voor actie, kijk ik nu graag naar Shopify.

Waarom dit webshop pakket