Product
Custom webshop module

Platform
Shopify

Werkzaamheden
Formule omzetten naar JavaScript

Design elementen met Shopify WYSIWYG

Shopify Module

Binnen veel productgroepen kan de klant kiezen uit verschillende uitvoeringen op basis van voorkeur, zoals de kleur van de telefoon of een koelkast met of zonder ijsblokjes compartiment. Zulke keuzes moet je natuurlijk duidelijk etaleren, maar er gelden soms ook keuzes tussen uitvoeringsverschillen die gebaseerd zijn op de praktische bruikbaarheid van het product per persoon of ruimte.

Voor het vaststellen van wat je wil aanbieden in die 2e keuzegroep kun je uit bijv. marktonderzoeken vaak wel ‘regels’ opmaken die meestal zullen leiden tot de grootste tevredenheid van de gebruiker. En dat is het maximaal haalbare, want je zult het nooit iedereen naar de zin kunnen maken, in elk geval niet op een economisch verantwoorde manier.

Dat geldt bijvoorbeeld sterk bij de aankoop van een nieuwe televisie. De gemiddelde gebruiker zal het waarderen dat je o.m. op basis van de kijkafstand bij hem/haar thuis kunt adviseren welk formaat TV een grote kans van slagen heeft. Wie daar bewust van wil afwijken, bijvoorbeeld liever een kleiner formaat dat minder ‘aanwezig’ is of juist een megascherm specifiek voor gamen, kan dat zwaarder laten wegen.
Veel praktischer werkt het bij bijvoorbeeld het kopen van producten waarvoor vaste maten gelden. Hoeveel m2 kliklaminaat heb ik nodig, hoeveel stof voor de gordijnen in mijn woonkamer of hoeveel liter verf voor de oppervlakte van muren die blauw moeten worden.

Voor veel producten zijn er al formules waarmee de klant snel kan vaststellen of uitrekenen welk formaat of welke hoeveelheid nodig is om tevreden te zijn na aankoop. Door deze berekeningen zo simpel mogelijk in je webshop op te nemen, met daarbij eventueel ook nog een voorzet die hem/haar klant zo snel mogelijk naar het juiste product leidt, kun je een zoekende klant overtuigen die het anders mogelijk opgeeft of bij een concurrent uitkomt.

Voor Slaaplekkerder heb ik een relatief simpele formule omgezet, waarbij het invullen van je lichaamsgewicht voldoende is om advies te krijgen over het bijpassende gewicht van je verzwaringsdeken. Daaronder staan dan meteen ook alle andere mogelijke deken-zwaartes vermeld, zodat een klant die kijkt bij een andere deken dan wordt geadviseerd direct ook de juiste kan aanklikken.

Gaat het bij jouw webshop niet om bepaalde maten, gewichten, etc, maar puur om voorkeuren voor bepaalde producteigenschappen? Dan zal je meer hebben aan de keuzewijzer.

Shopify rekenmodule 1
Shopify rekenmodule 2

Technieken

Liquid Code

Voor het instellen van de onderdelen die je kunt aanpassen

HTML5

Voor het opzetten van de schil en hoofdzakelijke onderdelen

CSS

Voor de positionering die ook met de liquid aangepast kan worden

CONCEPTING

Voor het opzetten van de juiste wireframes

Designs

Als voorbeelden van het resultaat