Product
Magento Webshop

Klant
Toolnation

Werkzaamheden
Redesign webshop

Case Study

DETAILS Toolnation

Webshop en stenen winkel
Premium Dealer
Ruim 40.000 producten

SOFTWARE

Photoshop
Magento
Sublime

LANCERING REDESIGN

2017

Toolnation

In mijn periode als werknemer van Evoworks, werd aan mij hun grote klant ToolNation toegewezen. Hun webshop, die wel al een enorm aantal bezoekers en verkopen per dag behaalde, was intussen toch toe aan een grote update. Dat redesign project werd aan mij toevertrouwd.

Ik was daarmee verantwoordelijk voor het maken van een opsomming van benodigdheden, de wireframes en de designs. Die leverde ik af bij de programmeurs die de technische realisatie moesten oppakken en die ik instrueerde tijdens het ontwikkelen van de nieuwe webshop.

Omdat het om een webshop ging met een grote online tractie, kwamen bij de voorbereiding veel facetten aan de orde. Samen met de Marketingafdeling zette ik een plan op waarmee de gebruikers zouden worden geholpen om zo snel mogelijk te vinden wat zij wilden kopen. Hierbij kwamen ook nieuwe ontwikkelingen als de mobiele- en tablet indelingen aan bod.

Vanwege het aantal categorie├źn dat moest worden getoond betekende dat nogal wat uitdagingen, maar door de daarvoor benodigde tijd er ook aan te besteden en door alles goed te testen, staat er nu een design dat door zijn prestaties al heeft aangetoond een prima stuk werk te zijn.

Toolnation webshop banner

Technieken

ecommerce

Online verkoop van goederen in een webshop

magento

Webshop ontwikkeld met het pakket van Magento dat nu van Adobe is. Met dit pakket is er ook veel aandacht besteed aan de serverkant

redesign

Het design is geheel vernieuwd en voor de mobiel is een speciaal menu gemaakt

UX & UI Design

De UX is uitgewerkt in Illustrator en het design in photoshop

conversie optimalisatie

Om dit te bereiken is er in samenwerking met marketing specialisten gekeken naar best practices