Product
Shopify Webshop

Klant
Timalux

Werkzaamheden
Gehele opzet shop

Case Study

DETAILS Timalux

Eigen opslag producten
Eigen foto studio

SOFTWARE

Shopify
Photoshop
Sublime
After Effects

LANCERING

SEPTEMBER 2015

Discus Fever

Mensen die mij kennen weten dat ik als hobby een aquarium heb met grote roofvissen en roggen. Er zijn maar weinig winkels die mij kunnen voorzien van de soorten die ik graag in mijn water zie zwemmen. Bij bijvoorbeeld Intratuin kun je prima terecht voor de meest gangbare soorten, maar een rog met een speciaal patroon, die een meter groot kan worden, dat is zoeken! En als je de juiste leverancier gevonden hebt, moet je vaak het halve land door of zelfs de grens over om je vis op te halen.

Ik vond die leverancier echter vlakbij, Discus Fever in Andelst. Een winkel met een assortiment waarvoor je normaal naar de dierentuin moet! Ik ben er altijd heel netjes behandeld en kwam er dus graag. Toen ik onlangs van hen hoorde dat zij voortaan, als één van slechts twee leveranciers in Nederland, gemachtigd zijn om vissen te verzenden over de hele wereld, was dat voor mij het sein om in actie te komen.

Ik vertelde hen over de mogelijkheid van een shop op basis van samenwerking en na een goed gesprek besloten we direct in actie te komen. Ik heb de shop ontwikkeld, het fotomateriaal klaargestoomd en in dit geval ook “productvideo’s” gemaakt. Dat is allemaal verwerkt in de webshop, die in ruil voor een deel van de online omzet online is gezet en wordt onderhouden. Met de fysieke winkel heb ik niets te maken.

Timalux Shopify Webhop top image
Timalux Shopify Webhop banner

Technieken

ecommerce

Online verkoop van goederen in een webshop

shopify

Webshop ontwikkeld met het SaaS pakket van Shopify

design

Het design van de shop en de responsive acties

front-end dev

Het opzetten van de HTML, CSS, LIQUID en Javascript code

branding

Ook de huisstijl en drukwerk, alles heb ik kunnen opzetten

online strategy

Ik denk ook mee aan de taktiek om meer mensen naar de shop te krijgen