Technieken

    app dev


    bluetooth protocol dev


    design


Phorce

Intussen is dit product helaas niet meer in productie, maar omdat het een zeer innovatief project was, waarbij gewerkt is met experimentele techniek, benoem ik het graag alsnog.

Wat gewenst werd was een app die verbinding kon maken met een tas. Inderdaad, een tas, en dankzij bluetooth konden we dat realiseren. In principe ging het om een grote accu, verwerkt in een premium product dat de power-user onderweg steeds van voldoende oplaadvermogen voorzag. In de tas was een module verwerkt met een zeer krachtige batterij, een aantal aansluitingen en, zoals gezegd, de optie om draadloze te communiceren via bluetooth. Aan dit project werkte ik mee.

Met een klein team hebben we de app ontworpen en er de beste functionaliteiten voor bedacht. Belangrijk was dat voor de gebruiker – die toch een flink bedrag had neergeteld voor een premium tas – de gehele ervaring klopte. Na het downloaden van de app werd je aangemeld bij je tas en maakte je er verbinding mee. Vervolgens toonde de app je hoeveel power er beschikbaar was wat je ermee zou kunnen doen en mocht je de tas vergeten, dan kreeg je een waarschuwing op de telefoon.

Uit een hele database met informatie over de meest gangbare telefoons, tablets, laptops en gadgets die werken op een batterij, kon je de jouwe kiezen en aflezen hoe vaak je die nog kon opladen met de voorraad batterij power in je tas. Zodra je de tas-batterij zelf ging opladen, toonde de app met een mooie animatie hoe ver het opgeladen gevorderd was en uiteindelijk de melding dat hij vol was.